Dakar regio nieuws (wk52)
Aangemaakt:
24 dec. 2012
10:46:09
Gewijzigd:
30 dec. 2012
17:52:59

24-12-12 Peru heeft dit jaar al te kampen gehad met meer dan 200 aardbevingen, zo bericht de Panamericana TV. Gisteravond zond men een bijna 18 minuten durende special uit, waarin experts hun mening gaven over de vraag kan de hoofdstad Lima getroffen worden door een grote beving?
Bezoekers aan “Dakar Village” in Lima moeten begin januari een kaartje kopen van 4 “dólares” en een deel van de opbrengst komt ten goede aan de herbouw van twee scholen in Pisco die in 2007 (!!) zijn getroffen door een aardbeving, aldus Francisco Boza in de krant El Comercio.

Volgens CNN is zondag code rood uitgevaardigd voor de activiteit van vulkaan Copahue, er zijn nog geen verplichte evacuaties, de verhoogde waarschuwing is uitgegeven omdat een grote uitbarsting niet uitgesloten kan worden. De rookpluim begeeft zich naar het zuidoosten en is inmiddels 13 kilometer groot op een hoogte van 1,5 kilometer.

Arie heeft een reputatie hoog te houden in de regio Veldhoven en volgens anonieme bronnen overwoog hij om eerder af te reizen naar Zuid-Amerika om daar de kerst te vieren. Echter de route van de assistentie vergt nu al zijn aandacht, met zijn potlood (timmermans-) markeert hij nu de autokaarten.

J’aime Martin van den Oever? Wie op de Franse versie van website Eurosport wil aangeven dol te zijn op Martin van den Oever kan zich uitleven met het daar getoonde “like” knopje.

25-12-12 Argentinië gaat gebukt onder een hittegolf. In de hoofdstad Buenos Aires was de gevoelstemperatuur gisteren 50 graden Celsius. De combinatie van luchtvochtigheid en de werkelijke temperatuur van 35,5 graden, doet de gevoelstemperatuur stijgen. In jaren heeft het niet zo warm aangevoeld.
Op circa 5 kilometer van de haven, waar de Dakar voertuigen geparkeerd staan, heeft gisteravond een flinke woningbrand plaatsgevonden. Zes woningen zijn verwoest. In de buurt van Dakar Village gingen op kerstavond twee bedrijven in vlammen op in de wijk Miraflores.
De hotels in Lima zijn begin januari al volgeboekt. Ook de hotels in zuidelijke richting waar de deelnemers arriveren zijn uitverkocht. Geschat wordt dat door de competitie een miljoen mensen op de been komen.
De Peruaanse media verbaast zich er over dat de politie van Swaziland streng zal gaan toezien op het naleven van de wet die de minirok verbiedt. De dames riskeren een gevangenisstraf van zes maanden. De traditionele klederdracht blijft wel toegestaan, wanneer koning Mswati de derde een nieuwe vrouw uitkiest. De jonge vrouwen dansen dan met ontbloot bovenlijf en lendendoek, waarbij de billen nog duidelijk zichtbaar zijn, aldus bericht Nuevo Ojo.

De internationale tv-zender Fox Sports heeft aangekondigd op 27 en 29 december 2012 een special uit te zenden over de lancering van de aanstaande Dakar rally. Vooral de toeristische attracties langs de route van Dakar 2013 zullen aandacht krijgen.
26 december wordt gestart met de bouw van het podium gelegen aan de Agua Dulce, Chorrillos in Peru, aldus Francisco Boza, voorzitter van het Peruaanse Sport Instituut.
Terwijl de lokale bevolking de kerstdagen viert aan het strand, wordt er verderop druk gebouwd aan het zogenaamde Dakar Village.

Vader Fernando Ferrand del Busto en zijn zoon Fernando Ferrand Malatesta uit Peru zijn Dakar-veteranen en deden mee aan de rally in de afgelopen drie jaren. De heren verwachten dat er in Peru al veel uitvallers zullen zijn. De etappe Nasca - Arequipa wordt gezien als een zeer zware dag, zo verklaarde zij aan Canal N.

26-12-12 Eerste Kerstdag werd Lima verrast door een sterke en aanhoudende regen en dat is bijzonder tijdens de Peruaanse zomer. Op 1 januari, wanneer het STBX-team richting deze stad vertrekt, wordt wederom veel neerslag verwacht, omdat het alles te maken zou hebben met het ontsteken van veel vuurwerk, zoals ook gebeurd is op kerstavond.
De Chileense Dakar-deelnemer Rodrigo Ramirez liet weten dat hij zich voorbereidt op het Peruaanse deel van de strijd door veel video’s van het landschap te bekijken en met Peruaanse vrienden de moeilijke stukken in het terrein te bespreken.
Om Marty voor te bereiden op het stuk van Nasca naar Arequipa, hier een glimp vanuit een bus rijdend van Camana naar Arequipa, om even de sfeer te proeven:


Tijdens de Dakar 2013 moeten er zo’n 2500 monden gevoed worden, het bedrijf Sodexo is hiermee belast en zet 80 medewerkers in om met 180.000 biologisch afbreekbare bekers en borden uit te serveren: 29.000 ontbijtjes, 25.000 rantsoenen, 16.500 lunches en 28.000 diners.
Blijft de vraag waarom er 1000 avondmaaltijden minder zijn dan ontbijt, dat verklaard Juan Jose Ronseco helaas niet, zou men verwachten dat Wilbert naast het assistentie verlenen ook de barbecue aanzet?

27-12-12 Volgens El Comercio wordt het vertrek van de Dakar in de hoofdstad een groot feest, zo zal Kirby Chambliss, kampioen van het Red Bull Air Race team een demonstratie geven aan de Costa Verda. De Amerikaan staat bekend als Formule 1 piloot in de lucht en zal begin januari zijn kunsten vertonen.
Tweede Kerstdag had het verkeer op De Circuito de Playas de la Costa Verda veel last van de opbouw van het Dakar podium. Lange files waren het gevolg, alsmede mopperende automobilisten die zeiden niet van te voren te zijn gewaarschuwd.

Coca thee? Het Peruaanse team Force Inca vertrouwd op het al oude cocablad. Op 11 januari in de stage van Calama naar Salta komen de deelnemers op een recordhoogte in de Andes van 4975 meter. Volgens Luis Mendoza, een ervaren deelnemer aan de Dakar 2010, zullen deelnemers die niet aan deze hoogte gewend zijn er door worden beïnvloed. Hij adviseert om voor vertrek coca thee te drinken. Verder bereidt het team zich voor middels fitnessoefeningen en een evenwichtige voeding op basis van eiwitten. Dr Jorge Alva bevestigde dat een verblijf op grote hoogte kan resulteren in duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid, maar met een goede conditie kan dit worden overwonnen, ook hij gelooft in de goede effecten van het gebruik van coca.

28-12-12 Deelnemer Marcos Patronelli verwacht dat de Dakar rally 2013 in Peru vooral bemoeilijkt zal worden door de grote hoeveelheid woestijn, er zal extra goed genavigeerd moet worden, aldus de Argentijn in een interview met de Grafico Diario.
Ondertussen stond de bevolking van Lima tot ver in de avond in de file als gevolg van de opbouw van het platform bij het strand naar Agua Dulce- Barranquito.

Volgens motorrijder Jacques Barron is de Peruaanse woestijn een “hel”, dat zou ook gezegd zijn door wedstrijdleider Etienne Lavigne, het gebied tussen Nasca en Arequipa staat bekend om de fesh-fesh. Barron herinnert zich maar al te goed een eerder bij Nasca gereden traject van ongeveer 23 kilometer waar hij op de motor meer dan vier uur over deed.

Lavigne heeft in gesprek met Fox Sports weinig verklapt over de Dakar 2013, behalve dat de deelnemers de “best of” te wachten staat, duidend op de beste routes in Chili, Peru en Argentinië uit de vorige edities. Tot slot zei hij dat de beste coureurs van de wereld meedoen. Hij noemde de namen van Peterhansel, De Villiers en Robby Gordon. Of hij ook "Of-the-riverside" noemde blijkt niet uit het verslag op de geraadpleegde Peruaanse website.

Het team Staalbouwexpress koestert warme herinneringen aan de laatste dagen in Buenos Aires in januari 2011 in het gezelschap van zanger John Meijer uit Raamsdonksveer. John kwam ook tijdens de afterparty in Veldhoven optreden tot groot genoegen van Marty, die het niet kon laten John op de schouders te nemen. John berichtte al eerder op zijn facebook pagina: “Ik moet helaas mijn zangcarrière per direct beëindigen. Er is geen kans op korte termijn en zelfs niet binnen een jaar dat mijn stem het oude niveau weer zal halen.” Vandaag bereikt de redactie het nieuws dat ook de website van John definitief uit de lucht gaat. Het team Staalbouwexpress bedankt John nogmaals voor het geweldige feest en wenst John en zijn Pasquale al het goeds voor de toekomst!De afgelopen dagen had Peru te kampen met hevige regenval. Vanochtend bereikte het wassende water van hoger gelegen delen de stad Lima. In de stad is een project gaande met een nieuwe weg dwars door de stad. Het Rimac Park Project was al stilgelegd en vanochtend (lokale tijd) is een flink deel onder water gelopen, nadat een keermuur het had begeven. Het water stroomt nu richting de oceaan en moet op een afstand van circa 2000 meter noordelijk van de Staalbouwexpress het land verlaten.


29-12-12 Alle media in Peru berichten over de enorme plons water die door de stad Lima trekt. Gisteravond, 23:06u lokale tijd, attendeert Panamerica TV dat circa 25 kilometer stroomopwaarts (bij Chosica) ook nog het nodige water passeert, ja zelfs de bananenverkoopster heeft er last van, zien we in de reportage over rivier Rio Rimac:

Lali Madueno is weer een kijkje gaan nemen bij Dakar Village en zij twitterde bovenstaande foto.
Op 14 januari trekt de Dakar karavaan door het Argentijnse Santiago del Estero, deze foto van Guille Attiel toont dat ze er al helemaal klaar voor zijn.Afgelopen week zijn een aantal mensen al een kijkje gaan nemen bij het bivak van Arequipa, voor wie beelden wil zien van een (bijna) leeg bivak en de omgeving in zich wil opnemen, twee geselecteerde videos van Rodolfo Vilchex:Eduardo Dibos, president van de automobielclub Peru, doet er samen met de overheid alles aan om het ook de ASO naar de zin te maken, Peru heeft adembenemende landschappen en is maar wat graag ook de komende jaren gastland voor de Dakar rally. De heer Dibos wijst er op dat de Peruaanse teams die mee doen niet beschikken over een enorm budget en ervaring, maar ze zullen daarom niet minder hun best doen. Tot slot, zei Dibos, het belangrijkste is dat de wereld ziet dat Peru een beschaafd land is, dat haar cultureel erfgoed respecteert en biedt de rally de kans de wereld te tonen hoe vriendelijk men is.

30-12-2012 De verwachte wateroverlast bij Dordrecht is hedenochtend uitgebleven, maar in Peru is de kans op natte voeten nog steeds aanwezig. De lokale autoriteiten waarschuwen voor de komende dagen voor hoogwater bij diverse steden waar rivieren uitmonden in de oceaan. De maximale toename ten opzichte van de normale situatie is 783%, bij Canama stroomt naar verwachting 341m3 water per seconde.
De eerste etappe naar Pisco voert langs de verwachte probleemgebieden bij de Rio Mala en de Rio Canete en dat is pas over 6 dagen. De plaatsen waar de bevolking ook voorzorgsmaatregelen moet nemen op de route van de Dakar 2013 zijn Ocona, Aplao en Corire, dat is waar de rally passeert op weg naar Arequipa op 8 januari 2013.

(locaties zijn toegevoegd aan de kaart)

Het Dakar Village aan de Costa Verde is gereed, het wachten is op de deelnemers en de bezoekers. De naast gelegen wijk Magdalena del Mar ligt veel hoger dan het strand en daarom zal de lokale bevolking aldaar in de gaten gehouden worden door de "Brigadistas de Defensa Civil", toch zou het leuk zijn als Arie of Wilbert er straks een foto'tje maakt van de Staalbouwexpress!

StaalbouweXpress Nieuwsflits: 19 jan. 2013 22:40  ( ARCHIEF )
Missie volbracht
Team STBX heeft de Dakar 2013 volbracht!

1 bezoeker on-line

Laatste gewijzigde berichten:

02 apr. 2013

10:54:31

20 feb. 2013

15:38:16

03 feb. 2013

13:14:08

26 jan. 2013

09:59:55

23 jan. 2013

09:48:00

22 jan. 2013

21:48:03

22 jan. 2013

00:57:13

A G E N D A
20/1: Huldiging
20/1: Slotparty Santiago
21/1: Auto's naar de haven
22/1: Terugvlucht > NL
23/1: Aankomst Schiphol

>=23/1: Verhalen
    vertellen ...

    (bla,bla,bla ?)

2/2: Na 21:00u Dakar-after-party voor STBX-fans only

Dakar 2013
# van verb
dd naar spcl
1. Lima 250
5/1 Pisco 13
2. Pisco 85
6/1 Pisco 242
3. Pisco 100
7/1 Nazca 243
4. Nazca 429
8/1 Arequipa 288
5. Arequipa 337
9/1 Arica 172
6. Arica 313
10/1 Calama 454
7. Calama 534
11/1 Salta 220
8. Salta 393
12/1 SM Tucumán 155
13/1 <rustdag>
9. SM Tucumán 406
14/1 Córdoba 293
10. Córdoba 279
15/1 La Rioja 353
11. La Rioja 262
16/1 Fiambalá 219
12. Fiambalá 396
17/1 Copiapó 319
13. Copiapó 294
18/1 La Serena 441
14. La Serena 502
19/1 Santiago 128
verbinding: 4580
special stage: 3540