Dag 4 : Nazca - Arequipa
Aangemaakt:
08 jan. 2013
14:02:51
Gewijzigd:
12 jan. 2013
10:23:19Om het wachten op de doorkomsttijden wat te veraangenamen, een verse foto! Gevonden bij de ASO huisfotograaf (Maindru). Wel een vergrootglas zoeken!
Vertrek Pos. Vroem Chauffeur Paspoort
09:26:30 113 Auto Justin Birchall Brits
09:27:00 53 Truck Giulio Verzeletti Italiaans
09:27:30 54 Truck Frans van Lankveld Nederlands
09:28:00 55 Truck Marty van den Oever Nederlands
09:28:30 56 Truck Geert Verhoeven Nederlands
09:29:00 57 Truck Sylvian Besnard Frans
start van 11 auto's (114 tm 124)
09:35:00 58 Truck Edwin van Ginkel Nederlands
start van laatste 12 auto's (125 tm 136)
09:41:30 59 Truck Bob ten Harkel Nederlands
09:42:00 60 Truck Kornelis Offringa Nederlands
start van laatste 14 trucks (61 tm 74)

08-01-2013, 8:12u (PE): (14:12u) Vanuit het bivak zijn na de welverdiende rust nog geen berichten gekomen.
Vandaag starten wederom vrachtwagens en auto's door elkaar. Marty start om 9:28u (PE), hierboven een klein staatje met een deel van de opstelling zo rond half tien.
Vandaag is de bestemming Arequipa en wordt een dag met het maken van behoorlijk wat kilometers. De special stage is 288km lang, het verbindingsdeel 429km.

In afwachting van verder bijzonderheden is nog het vermelden waard, dat mechanician Nick contact heeft gehad met zijn thuisfront en heeft laten blijken super enthousiast te zijn. In de ogen van Nick hadden ze gisteren ook eerder in bivak kunnen zijn, maar Marty ging liever voor assisteren dan voor de eindstand. Op tijd binnenkomen is natuurlijk hoogste prioriteit en dat is maar mooi weer gelukt!

9:34u (PE) En weg zijn ze ... !
Opnamedatum onbekend. Dakar Village Lima/Parc Fermé. Beeld uit uitzending van ARPE-TV.
Bron: (2m22s)10:08u (PE) Vandaag is het niet enkel in km's een flinke route, ook gaat de special al flink de hoogte in. WP1 ligt op circa 1600 meter, en tussen WP3 en WP4 zit een top van 2200 meter.

11:30u (PE) Terwijl Marty nog op weg is naar WP1, komt er een berichtje van het assistentieteam. De tentjes zijn al lang ingepakt, het bivak aangeharkt en ze zijn al weer eventjes op weg. Arie en Wilbert hebben het eindpunt van de special al waargenomen en rijden ongeveer 100 km voorbij Nazca.12:40u (PE) Bij de doorkomsttijden van WP1 wil maar geen tijd van Marty verschijnen. Veel meer informatie dan dat is er niet. Hij lijkt één van de laatste Nederlandse truckers te zijn nog voor WP1. Bob ten Harkel die later dan Marty zou weggaan is zo te zien niet gestart, althans hij wordt niet genoemd. En waar Andre de Boer zich bevindt is al evenmin duidelijk. Hij lijkt wel vertrokken volgens Overall WPS klassement, maar verder onduidelijkheid troef.

Berichten van hedenochtend bevestigen dat Bob ten Harkel inderdaad niet gestart is vandaag.

13:22u (PE) 19:22u NL - LivetrackingDakar.nl kan het niet bolwerken.14:27u (PE) (20:27u NL) Na een zenuwslopende radiostilte is de doorkomst-tijd van truck 526 van WP1 dan eindelijk enige tijd geleden verschenen. Het wachten is nu op de doorkomst bij WP2 en duimen dat in ieder geval de tijdwaarnemingen doorgegeven blijven worden. Trackingdakar.nl lijkt overbelast en zij bewerken en sorteren de data van Dakar.com en die hapert soms ook, het is weer een reuze spannende etappe!

14:34u (PE) Behalve de passage van WP1 is er nog meer goed nieuws, wat bijna in de vergetelheid zou geraken: de slippers zijn gevonden en gekocht! Nu moet er enkel nog een list verzonnen worden voor het ijskoude douchewater. Mogelijk helpt een jerrycan water een dag in de volle en brandende zon?

14:44u (PE) Wilbert en Arie vermaken zich kostelijk met de aangezwengelde cd-speler en laten zich verrassen door de muziek die Mariola voor de mannen heeft opgenomen. Het bevalt Wilbert wel. Eerder vanmiddag reden zij over een kleine bergpas met uitzicht op de grote oceaan. Arie wordt melancholiek en schrijft: het zeewater is hier zo ver van huis zo fraai blauw van kleur. Tevens geeft hij zijn ogen goed de kost en ziet de Spaanse Laia Sanz voorbij komen. Arie roept een ieder op die niet weet wie zij is haar maar eens te Google'n, dat is de moeite waard, aldus de timmerman.14:53u (PE) Ondanks de grappen en grollen uit de assistentietruck, zou het nu erg fijn zijn als er ook een doorkomsttijd van WP2 voorbij komt.

15:30u (PE) En het is fijn! Doorkomst WP2 15:24:10 !16:30u (PE) NB RTL GP begint

16:39u (PE) Marty vertelt op RTL GP over de dag van gisteren. (3 foto's hiervan op pagina van gisteren!)

16:58u (PE) Om 16:49:46 passeert de STBX Waypoint 3. Oef, nu wacht de klim naar 2200 meter!18:20u (PE) (0:20u NL) Vanwege stellige overtuiging dat de weergave van doorkomsttijden is gestagneerd, stopt de (tijdelijk) doorgifte hiervan op deze pagina. Na enig telefonisch contact (of anders) wordt de berichtgeving hervat. Goede nacht!


18:28u PE In overleg met assistentie-team hebben zij besloten de reis voort te zetten naar Arequipa. Zij hebben nog circa 315km te gaan. Om 18:39u is het zonsondergang.

20:30u PE (2:30u NL) Controle van de beschikbare internetmedia, maar taal noch teken van de STBX. Tijdwaarneming lijkt nog steeds gestopt.

21:32u PE (3:32u NL) Marty meldt opgewekt per telefoon dat de special stage van dag 4 er op zit! Het was de eerste kilometers enorm zwaar, hij is geholpen door een Hongaar, maar vertelt straks wel verder, eerste prioriteit is nu zo snel mogelijk naar het bivak!

21:50u PE (3:50u NL) Euforie ook in servicetruck 732. Het assistentieteam heeft nog 80km te gaan tot het bivak, maar de heren schrijven: "we zorgen, dat we klaar staan!".

4:13u (PE) (10:13u NL) Het wachten is nog op een bevestiging dat zowel assistentie, als raceteam in bivak zijn gearriveerd. Ondertussen staat Marty wel op de startlijst voor etappe 5, op de 57e plaats.
Vanwege de hectiek tijdens etappe 4 is men mogelijk vergeten even een sms te verzenden, het is er het tijdstip niet naar om vanuit Nederland richting de tentjes te sms-en, dus we wachten braaf af. Normaliter komt er altijd een bericht van Arie na afloop van het sleutelen en daar is dus het wachten op.

4:32u (PE) Er arriveert een sms, maar hoe lang deze onderweg is geweest vanuit Peru is niet geheel duidelijk (soms duurt het uren), Wilbert zond: "Binnen vol gas aan de gang".
Hoe oud het bericht dan ook, opluchting: ze zijn binnen.

5:26u (PE) (11:26u NL) Communicatie verloopt via diverse stations. Zo zou Nick even voor half zes in de vroege ochtend contact hebben gehad met zijn thuisfront en mede hebben gedeeld; nu pas binnen te zijn. Het plan is in Peru opgevat om te gaan eten en vervolgens nog wat te slapen. Hoe de tijden  van binnenkomst nu precies zijn geweest blijft voor nu ongewis, er is in ieder geval contact geweest met bemanning van beide wagens en ze zijn in het bivak gearriveerd.

6:30u (PE) Qua kilometers leek het nog mee te vallen het laatste stuk naar het bivak, maar de wegen in Peru glooien iets meer dan in Nederland, er moesten nog serieuze bergpassen genomen worden en zodoende duurde het allemaal wat langer dan vooraf gedacht. Marty heeft onderweg nog gebruik gemaakt van zijn speciale kooi, het zogenoemde bedje van Rob.

De special was inderdaad een lastige kluif, zeker wanneer de druk op de schouders ligt dat je bijna de laatste bent. Als je vast komt te zitten, en er komt niemand meer voorbij, dan wordt het lastig, zo niet onmogelijk. Het gas ging er direct op vanaf de start. Al snel moest bij een vallei een omtrekkende beweging gemaakt worden in verband met diverse voertuigen die vast stonden en de doorgang blokkeerde. Bij die manoeuvre liep voor de eerste keer de band er van af. Pech met het bandenaflaatsysteem zorgde voor nog meer vertraging.

Diverse malen is er een band afgelopen en dan kost het veel tijd die er weer om de velg te krijgen, vervolgens oppompen en weer verder rijden, maar ondertussen zijn kostbare minuten, kwartiertjes verstreken. Als de band eraf loopt op een schuin stuk is dat het vervelendst, het overkwam ze ook. Gelukkig kwam er een Hongaar voorbij. Marty op zijn knieën en smeken om los getrokken te worden naar een vlak deel. De Dakarist kon niet weigeren en hielp het StaalbouweXpress team.

Het was een pittig dagje, waar zo bleek vriend Matthias uit de race is gegaan als gevolg van een defecte koelvin. Ergens tijdens de stage hebben ze nog een keer de hulp van een ander moeten vragen. Wederom Marty op de knieën, ook hier raakte de chauffeur van de 6x6 Mercedes onder de indruk van de bruine kijkers van de teamcaptain. En een half uur later herhaalde de hulp zich, maar nu vice versa.

De keren dat ze ergens vast hebben gezeten is op een gegeven moment niet meer geteld en ondertussen had de krik het ook begeven. Als alternatief was daar het luchtkussen. Die begint na het intensieve gebruik nu ook de brui er aan te geven, want Marty staat in de vroege ochtend nu het kussen te plakken. Bij de laatste opblaaspogingen kwamen ze bijna vingers te kort om de lucht in het kussen te houden.

Grappig was nog dat telkens als het luchtkussen zijn werk had gedaan deze leeg moest, door er op te gaan liggen. Als een verliefd stel lagen midden in een grote zand-woestenij Marty en Harold hand-in-hand op het kussen en lachtte nog maar eens ongegeneerd, niemand die het ziet of hoort. Nou Nick dan, maar die lachtte niet, die voelde zich wat slapjes en is door Marty weer gemaand wat te eten.
 • Rolf:
  Sávonds staat mijn laptopje standaard aan met trackingdakar.nl open. Mooi om de teams te volgen van meet punt tot meet punt :) Succues heren !
     ( 08 jan. 2013 10:20 )

 • Netty Glebbeek:
  Hé kanjers! Hou gas op die lollie hé!! Komt helemaal goed met jullie. Veel succes!!!!
     ( 08 jan. 2013 11:14 )

 • Piet:
  Hey Marty, wij zijn aan het inpakken moet ik nog skoan onderboxen meebrengen??? Houdoe en gas op de zuigers. Grt Piet en Gerrie
     ( 08 jan. 2013 11:29 )

 • Chris van Dijk:
  Beste vrienden Als vader van Alain van Dijk ( sponsor van Ledw@re ) volg ik jullie op de voet Ik hoop dat de LED verlichting voldoet tijdens jullie hele trip en jullie zeker de eindstreep zullen halen. Met sportive groeten Chris van Dijk www.led-verlichting.org
     ( 08 jan. 2013 12:14 )

 • Familie Schepens:
  Heren, weer een geweldige prestatie ! Ga zo door, en blijf ook vandaag de duinen de baas. Veel succes !!!!
     ( 08 jan. 2013 12:31 )

 • geert van gerwen:
  keep them rolling, Respect
     ( 08 jan. 2013 13:36 )

 • Robert vd Mierden:
  Zo, ze zijn weer onderweg, de spanning kan weer beginnen, ik blijf e volgen. En het zal een zware dag worden MAAARRRRR we hebben vertrouwen in een goeie afloop vandaag. Succes mannen en hou de vlam in pijp.
     ( 08 jan. 2013 16:03 )

 • Robert:
  Duimen draaien en nagelsbijten, WP1 nog niet bereikt of mis ik iets?
     ( 08 jan. 2013 19:29 )

 • Henri Jacobs:
  Mooi ze zijn er dan toch WP 1 !!! En nu op naar WP 2 !!!
     ( 08 jan. 2013 20:08 )

 • Paul Vredenberg:
  Hopen dat ze snel wp2 gaan bereiken.....
     ( 08 jan. 2013 20:40 )

 • Paul vredenberg:
  Ook fijn dat de slippers gevonden en gekocht zijn!!!! Wat een opluchting ;)
     ( 08 jan. 2013 20:42 )

 • Robert:
  De mannen maar ploeteren om door de duinen te komen, en peppi en kokkie op safari naar mooie meiden kijken. as ge mar leut het.
     ( 08 jan. 2013 21:05 )

 • Henri:
  Zo WP2 is ook gewoon binnen !!! Mooi toch ??!!
     ( 08 jan. 2013 21:32 )

 • willem:
  kom op mannen gas erop, anders slapen jullie vannacht niet en de helft van brabant want die volgen de stbx truck live achter de computer! incl ik!!!! willem
     ( 08 jan. 2013 21:32 )

 • Henri:
  kom op mannen !! wordt tijd voor WP3, anders moeten wij ook allemaal wakker blijven tot jullie uit de special zijn. Maar ik moet morgen gewoon weer op tijd aan de slag, dus stbx-ers gas er op!!!!
     ( 08 jan. 2013 22:54 )

 • Michel van Rooij:
  Nog 1 uur en dan moeten de lampen aan : weer een nieuwe uitdaging erbij! Hou hem aan de praat en zorg ervoor dat jullie er morgen weer bij zijn ! Kom op mannen !
     ( 08 jan. 2013 23:41 )

 • Miep:
  Want zij gelooft in jou ......
     ( 09 jan. 2013 00:10 )

 • geert van gerwen:
  wij ook.
     ( 09 jan. 2013 00:20 )

 • hendrie:
  zo kennen we je marty d,,n aanhouder wint blijf er voor gaan groetjes de lange
     ( 09 jan. 2013 05:49 )

 • nelis:
  Mooi gedaan ! Groeten Nelis
     ( 09 jan. 2013 07:21 )

 • Jan en Netty Spanjers:
  Hee STBX team jullie hebben het toch maar weer gehaald.Helemaal SUPER !! Jullie houden het wel spannend.Het zijn wel erg lange dagen voor jullie maar ook voor ons. Hou de gang er in mannen.
     ( 09 jan. 2013 07:26 )

  StaalbouweXpress Nieuwsflits: 19 jan. 2013 22:40  ( ARCHIEF )
  Missie volbracht
  Team STBX heeft de Dakar 2013 volbracht!

  1 bezoeker on-line

  Laatste gewijzigde berichten:

  02 apr. 2013

  10:54:31

  20 feb. 2013

  15:38:16

  03 feb. 2013

  13:14:08

  26 jan. 2013

  09:59:55

  23 jan. 2013

  09:48:00

  22 jan. 2013

  21:48:03

  22 jan. 2013

  00:57:13

  A G E N D A
  20/1: Huldiging
  20/1: Slotparty Santiago
  21/1: Auto's naar de haven
  22/1: Terugvlucht > NL
  23/1: Aankomst Schiphol

  >=23/1: Verhalen
      vertellen ...

      (bla,bla,bla ?)

  2/2: Na 21:00u Dakar-after-party voor STBX-fans only

  Dakar 2013
  # van verb
  dd naar spcl
  1. Lima 250
  5/1 Pisco 13
  2. Pisco 85
  6/1 Pisco 242
  3. Pisco 100
  7/1 Nazca 243
  4. Nazca 429
  8/1 Arequipa 288
  5. Arequipa 337
  9/1 Arica 172
  6. Arica 313
  10/1 Calama 454
  7. Calama 534
  11/1 Salta 220
  8. Salta 393
  12/1 SM Tucumán 155
  13/1 <rustdag>
  9. SM Tucumán 406
  14/1 Córdoba 293
  10. Córdoba 279
  15/1 La Rioja 353
  11. La Rioja 262
  16/1 Fiambalá 219
  12. Fiambalá 396
  17/1 Copiapó 319
  13. Copiapó 294
  18/1 La Serena 441
  14. La Serena 502
  19/1 Santiago 128
  verbinding: 4580
  special stage: 3540


  Live-tracking:
  Live Tracking Dakar.com dakar.com
  Live Tracking Dakar.com trackingdakar.nl

  Gastenboek:
  Gastenboek STBX


  Nick en Sharon, Van herte gefeliciteerd met jullie zoon Thijme. Veel leifde en geluk met jullie jonge gezinnetje.
  Michel en Kirsten van Rooij


  Nick en Sharon van Harte Gefeliciteerd met de geboorte van Thijme. Wat een mooi ventje zeg! Wij wensen Thijme een mooie toekomst. Nick en Sharon geniet van jullie klein wondertje.
  Geert en Mill.


  Sharon en Nick, Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Tijme!! Super, geniet er van.
  Peter,Ingrid, Cas en Sander


  Nick en Sharon, van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Thijme. Wij wensen jullie heel veel geluk. En Sharon ... Deze ronde heb jij een medaille verdiend! Alweer feest in Oirschot! Liefs van Marty, Miep en Tummes
  De Oevers  Eén van de meest actuele foto's:


  en één van de mooie momenten uit Dakar 2013:


  en één van de mooie momenten uit Dakar 2011:
  nieuws team fotoalbum PreProloog
  YouTube
  Index nieuwsberichten:
  02 apr. 2013
  14 feb. 2013
  26 jan. 2013
  23 jan. 2013
  22 jan. 2013
  21 jan. 2013
  22 jan. 2013
  20 jan. 2013
  20 jan. 2013
  19 jan. 2013
  18 jan. 2013
  17 jan. 2013
  17 jan. 2013
  16 jan. 2013
  15 jan. 2013
  14 jan. 2013
  13 jan. 2013
  12 jan. 2013
  11 jan. 2013
  10 jan. 2013
  09 jan. 2013
  Dag 4 : Nazca - Arequipa
  08 jan. 2013
  07 jan. 2013
  06 jan. 2013
  05 jan. 2013
  04 jan. 2013
  03 jan. 2013
  02 jan. 2013
  01 jan. 2013
  31 dec. 2012
  29 dec. 2012
  28 dec. 2012
  24 dec. 2012
  22 dec. 2012
  17 dec. 2012
  16 dec. 2012
  14 dec. 2012
  09 dec. 2012
  07 dec. 2012
  05 dec. 2012
  25 nov. 2012
  25 nov. 2012
  23 nov. 2012
  21 nov. 2012
  17 nov. 2012
  11 nov. 2012
  09 nov. 2012
  05 nov. 2012
  24 okt. 2012
  22 aug. 2012
  19 mei 2012
  18 mei 2012
  09 mei 2012
  06 jan. 2012
  21 juni 2011
  25 apr. 2011
  26 jan. 2011
  23 jan. 2011
  22 jan. 2011
  22 jan. 2011
  21 jan. 2011
  19 jan. 2011
  18 jan. 2011
  17 jan. 2011
  16 jan. 2011
  15 jan. 2011
  14 jan. 2011
  13 jan. 2011
  13 jan. 2011
  12 jan. 2011
  11 jan. 2011
  10 jan. 2011
  09 jan. 2011
  08 jan. 2011
  07 jan. 2011
  06 jan. 2011
  05 jan. 2011
  04 jan. 2011
  03 jan. 2011
  02 jan. 2011
  01 jan. 2011
  31 dec. 2010
  30 dec. 2010
  29 dec. 2010
  28 dec. 2010
  26 dec. 2010
  23 dec. 2010
  20 dec. 2010
  17 dec. 2010
  14 dec. 2010
  12 dec. 2010
  09 dec. 2010
  07 dec. 2010
  08 dec. 2010
  06 dec. 2010
  02 dec. 2010
  01 dec. 2010
  30 nov. 2010
  25 nov. 2010
  28 nov. 2010
  24 nov. 2010
  24 nov. 2010
  23 nov. 2010
  22 nov. 2010
  21 nov. 2010
  16 nov. 2010
  07 nov. 2010
  06 nov. 2010
  05 nov. 2010
  30 okt. 2010
  31 okt. 2010
  15 okt. 2010
  15 okt. 2010
  06 sep. 2010
  14 mei 2010
  13 mei 2010
  12 mei 2010
  05 mei 2010
  07 mrt. 2010
  24 okt. 2009
  18 okt. 2009
  18 okt. 2009
  17 okt. 2009
  15 okt. 2009
  15 okt. 2009
  15 okt. 2009
  14 okt. 2009
  14 okt. 2009
  14 okt. 2009
  13 okt. 2009
  11 okt. 2009
  11 okt. 2009
  10 okt. 2009
  11 okt. 2009
  11 okt. 2009
  03 dec. 2008
  09 okt. 2009
  03 dec. 2008
  12 nov. 2008
  09 nov. 2008
  12 okt. 2008
  04 sep. 2008
  12 aug. 2008
  11 aug. 2008
  07 aug. 2008
  03 aug. 2008
  05 juli 2008
  02 juli 2008
  02 juli 2008
  29 juni 2008
  29 juni 2008
  25 juni 2008
  28 juni 2008
  27 juni 2008
  26 juni 2008
  25 juni 2008
  24 juni 2008
  23 juni 2008
  22 juni 2008
  20 juni 2008
  19 juni 2008
  19 juni 2008
  18 juni 2008
  17 juni 2008
  16 juni 2008
  15 juni 2008
  14 juni 2008
  13 juni 2008
  12 juni 2008
  11 juni 2008
  10 juni 2008
  08 juni 2008
  08 juni 2008
  07 juni 2008
  06 juni 2008
  05 juni 2008
  04 juni 2008
  03 juni 2008
  02 juni 2008
  31 mei 2008
  29 mei 2008
  25 mei 2008
  25 mei 2008
  24 mei 2008
  26 mei 2008
  22 mei 2008
  22 mei 2008
  20 mei 2008
  19 mei 2008
  16 mei 2008
  11 mei 2008
  05 mei 2008
  27 apr. 2008
  16 apr. 2008
  16 apr. 2008
  08 apr. 2008
  08 apr. 2008
  05 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  webdesign, beheer & redactioneel:omito.nl