D15 Stage 14 : La Serena - SANTIAGO
Aangemaakt:
19 jan. 2013
09:46:13
Gewijzigd:
21 jan. 2013
13:01:38Van de afdeling TV-tips

Met het risico dat de internet-streams overbelast worden als Nederland massaal afstemt, maar hier onder twee Chileense en één Argentijnse tv-zenders die mogelijk beelden gaan uitzenden.


(CL)

(CL)

(AR)

12:36u (CL) De Chileense TV-gids bestuderende, leert dat er weinig tot niets geprogrammeerd staat voor de Dakar2013. Nieuwszender CNN Chile, heeft nog de beste papieren. Morgenavond om 19:00u (CL) (23:00u NL) wel een Dakar-special. NB Sommige zenders zijn geblokkeerd voor buitenlanders.
TV-gids ChiliVan onze rondreizende STBX-ambassadrice

7:13u (CL) Alles is goed in Santiago. De Dakar leeft hier niet zoals in Buenos Aires, 2 jaar geleden. Althans dat was het gevoel gisteren, toen de stad werd verkend. Uiteraard gaat de delegatie vandaag naar de finish!

9:14u (CL) De reis gaat straks naar de stage bij Valparaiso *). Marty en Arie klonken vanochtend moe aan de telefoon. En Nick blijkt gisteren flink last gehad te hebben van zijn maag. Na een sanitaire stop is hij zienderogen opgeknapt en het gaat weer goed met hem.*) red.: Het is te hopen dat de buschauffeur weet waar ze heen moeten, want volgens het door de ASO verspreidde kaartje komen ze daar niet, maar ca. 35km landinwaarts!


Van onze reisredactie onderweg

18:56u (CL)
Arie heeft de fut niet meer om te sms-en, dus hij belt maar eventjes. Ze zijn toch maar niet naar het hotel gegaan en wachten op het knuffel-moment met het race-team. Arie vertelt nog over gisteravond.
Ze waren als gisteravond nog aan het shoppen gegaan en hadden een lift gekregen van twee allerhartelijkste dames (zie de foto van gisteren?), na de boodschappen nog even gekuierd langs de boulevard en toen belde Nick dat de STBX in aantocht was. De mannen spoedde zich naar het bivak waar ze rond 2:15u (CL) arriveerde. Om een uur of half acht deed de assistentie nog de laatste dingen aan de truck, terwijl Marty, Harold en Nick gingen ontbijten.

Vandaag waren ze graag nog naar de finish gegaan, maar er was onduidelijkheid waar het nu precies was. Terwijl ze nu wachten in het Parc Fermé kijkt Arie terug op een avontuur om nooit te vergeten, het was super om alles van zo dichtbij mee te maken en er een onderdeel van te zijn. Perfect!

De beschrijving van het landschap van vandaag houden we tegoed
Tikkeltje gedateerd nieuws, maar we smullen van alle info beschikbaar:
19-01-2013, 6:25u (CL): (10:25u NL)
Vanaf 08:00u (CL) (12:00u NL) vertrekken de auto's en de trucks uit het bivak van La Serena. Eerst volgt een verbindingsetappe en daarna een special stage van 111km. Deze wordt opgevolgd door een lang geneutraliseerd gedeelte en dat wordt weer gevolgd door 15km "Super Special".

De organisatie bericht dat er niet licht gedacht moet worden over de laatste etappe, de Dakar staat bekend om haar verrassingen tot in de laatste minuten!
De ceremonie bij het Plaza de la Constitución is morgen, zondag dus! Mannen, die het prima naar hun zin hebben in het bivak, zoals Arie, mogen daar hun tentje opzetten, verplicht is het niet. We wachten de verdere berichten af.7:46u (CL) Twee foto's special van gisteren ontvangen van Dutch Dakar Team (zie verslag aldaar)

8:50u (CL) De laatste voorbereidingen in het bivak van La Serena worden getroffen voor de laatste rit van de Dakar 2013 naar Santiago. Harold bladert nog wat door een verregend roadbook, Nick checkt voor de 385e keer nog maar eens het bandenaflaatsysteem en Marty? Die geniet van het o zo belangrijke bakske koffie!

9:40u (CL) De STBX wordt op aanwijzingen van een official opgesteld bij het vertrekpunt van de verbindingsetappe. Het is een beetje manoeuvreren, want dn Marty was een beetje laat vertrokken. Marty informeert of de cameraman al is gevonden ...

11:21u (CL) En ook de assistentietruck heeft het bivak in La Sarena verlaten, Arie en Wilbert zijn weer on the road!

11:29u (CL) Op twitter verschijnt het bericht dat de start met 2 uur is vertraagd als gevolg van mist. Anton van Limpt (team Fery Dakar Team - Paul Verheyden) bevestigd voorgaande tweet.

12:00u (CL) De eerste trucks zijn van start!

13:01u (CL) Arie neemt nog een slokje Red Bull, die jongens doen goede zaken, en Wilbert hangt een beetje opzij, die slaapt. Volgens de planning hebben ze nog 350km te gaan.

13:05u (CL) De laatste special stage van de Dakar 2013 is voor Marty, Harold en Nick begonnen om 12:51:00u. Het zal de drie heren een worst zijn (zijn er nog over?), maar de weergave van de tijden via internet zou een rommeltje zijn. Tsja, bij een Dakar horen ontberingen ...

13:44u (CL) Heeft het assistentieteam gisteren een zwaailicht op de STBX gezet? Marty passeert WP1 in een voorlopig 23e tijd, om 13:32:04

14:21u (CL) Elk moment kunnen we weer een doorkomst verwachten, nu WP2 ...

14:34u (CL) Zoekt Marty de cameraman, wil hij goed in beeld komen? Gaat hij voor een dagetappe? 14e tijd bij WP3! (om 14:29:10).

15:06u (CL) Het eerste deel van de special stage zit er op. Marty komt door bij WP3 als 14 e (om 14:52:10), het was een listig proefje met veel bochten en bergpassen, zo wordt getwitterd (AntonRally) .Er volgt nu een flink stuk geneutraliseerd deel, van naar schatting meer dan 200km. Wat dan nog rest is de Super Special van 15km.

15:15u (CL) Er wordt nu een geneutraliseerd deel gereden en daar mogen ze drie uur over doen. Er is alle tijd om even te bellen en dat gebeurd dus ook. Met Nick gaat het inderdaad goed, die is weer beter en het gaat met de knieën van Harold ook best goed, die worden vooral veel ontzien, omdat Arie en Wilbert veel werk uit handen nemen. Marty heeft zijn kwalen ook over boord gezet. Helaas loopt hij soms wel met een gedeeltelijk natte broek. Gelukkig is dit ter hoogte van zijn knie, waar hij dan eerder een koud flesje Spa tegenaan heeft gehouden, om de knie wat te verkoelen. Maar het is allemaal prima te doen, enkel bij het schakelen van zijn 6 naar de 8 is het lastig, “snaptegedah?”.

Het eerste deel van de stage, wat nu net achter de rug is, “was een mooi stukske, een mooi veldje”. Het bestond uit bergpaadjes, met hier en daar tricky stukjes, het leek een beetje op het “Elfrink-parcours”. Er waren gedeeltes met gravel en steentjes, maar het is allemaal goed gegaan. Een truck of zes is ingehaald op stukken waar het wat breder was en de voorliggers reageerde op de sentinal.

Vannacht heeft het geregend in het bivak. Dus ook bij het tentje van Harold. Daar heeft het roadbook flink wat waterschade opgelopen. Per stom toeval hebben ze in één van de kisten een verfafbrander gevonden, ze wisten niet eens dat het ding mee was. Het bleek een goed instrument om snel de bladzijden te drogen, zo goed zelfs dat sommige pagina’s nu een beetje bruin zijn!

16:47u (CL) (20:47u NL) Het Riwald Dakar team twittert 3 minuten geleden: "De truck is bijna bij WP4, nog even en ze rijden het finishterrein op". Hiermee lijkt de tijdwaarneming gestopt en wordt het wachten vanuit het team of de supporters ter plekke op de volgende berichten.

17:03u (CL) Op het verkeerde been. Gerard de Rooy is zojuist gestart en Mariola zag hem voorbij rijden en de tijdwaarneming doet het ook!

17:56u (CL) De assistentietruck is geparkeerd midden in Santiago, bij een heel groot park met een achtbaan, meldt Wilbert. Ze gaan de koffers opzoeken en springen dan in een taxi naar het hotel!

18:00u (CL) Er is geen TV-zender te vinden die via het internet live verslag doet van de finish. We wachten met spanning op de door Mariola beloofde foto. De start van Marty aan de allerlaatste stage voor het oog van onder andere de STBX-fans kan nu niet lang meer duren.

18:09u (CL) De droom is bijna uitgekomen, het laatste deel van de stage is begonnen, op naar de finish van de Dakar 2013!

18:14u (CL) Ter info, duur van het laatste deel is ongeveer minuut of 20.

18:36u (CL) (22:36u NL) Yes! Het dak kan er vanaf! O nee, die is morgen bij de huldiging nog hard nodig! Morgen kunnen de mannen op hun truck klimmen. Met de felbegeerde trofee. De Dakar 2013 is volbracht. Marty van den Oever, Harold Kluijtmans en Nick Schepens hebben het met de assistentie van Wilbert Renders en Arie Wouters het maar mooi geflikt! In de laatste Special Stage werd getoond wat een bikkels het zijn, een prachtige 14e tijd.

18:43u (CL) Als kers op de taart, was daar ons Marty dan uitgebreid bij RTL GP in beeld, ruim tweeënhalve minuut deed hij zijn verhaal en hij werd gisteravond opgewacht door Allard met een kopje koffie!

19:10u (CL) In het algemeen klassement staat Marty op een 49e plaats!
In het T4 klasse 1 klassement een 11e plaats.20:40u (CL) Als Marty belt om 19:53u (CL) doen wij eerst een virtueel knuffelmoment. Hij heeft op dit moment een zeer goed gevoel over het verloop van de rally. Het had beter gekund, vanaf het begin zelfs beter. Aluminium velgen hadden waarschijnlijk veel gescheeld, maar het is toch maar mooi gelukt. Veel gevoelens heeft hij op het moment van het telefoongesprek niet, hij is op, hij is leeg, als de zoveelste band in de duinen.

Ze moeten nog een stuk van een kilometer of 150 rijden naar het Parc Fermé en eerder vanavond heeft hij nog een burn-out gedraaid met de STBX. Marty was nog blij verrast iemand van Omroep Brabant te zien eerder op de avond, die zich excuseerde dat ze het zo druk hadden gehad. Hij is heel blij ook deze Dakar mee te hebben gemaakt en heeft er voor zover de vermoeidheid dat toelaat een goed gevoel bij. Het is wel een afsluiting van een periode denkt hij nu.

Met Nick is weinig contact geweest gedurende de rally, maar vanavond komt hij dan eindelijk aan de telefoon. Volgens Marty zit hij met een glimlach op zijn gezicht van oor tot oor, en dat ervaar je ook als je hem spreekt. Hij is super blij! Ook hier de uitdrukking: “Kei Mooi” en hij had het echt niet willen missen. Natuurlijk mist hij thuis en verheugt zich nu al op de momenten dat hij later met foto’s kan laten zien wat papa allemaal heeft meegemaakt tijdens de Dakar 2013. De eerste klas monteur, zit al met een pilske in de hand en geniet vol van het moment.

Harold heeft al de nodige Dakar-ervaring en is, net op het moment dat deze ook eindelijk een keer aan de telefoon komt, zeer slecht te verstaan. Ze rijden door de bergen en de telefoonverbinding is slecht. Met zijn lief kan hij nog niet bellen, want zijn toestel is zoek (red. : ondertussen zoeken Arie en Wilbert nu de servicetruck na! ). Harold vindt het een fantastisch snoepreisje, het resultaat is mooi. Het was behoorlijk buffelen veertien dagen lang, maar het was mooi, zeer mooi, en toen viel de verbinding weg.
 • Geert en Mill:
  Wat hebben Geert en ik bewondering voor het doorzettingsvermogen van Marty, Harold, Nick, Wilbert en Arie. Mannen, jullie zijn al zo ver gekomen geweldig!. Succes mannen met de laatste stage op naar de FINISH!!!
     ( 19 jan. 2013 10:21 )

 • moniek en job (vrienden nick):
  De laatste loodjes zijn het zwaarst??!! Zet hem op, op naar de welverdiende finisch! Super prestatie
     ( 19 jan. 2013 11:24 )

 • Liesbeth van der Aa:
  We hebben jullie elke dag gevolgd. Ziet er goed uit, een wereld apart. Groetjes Liesbeth en Rick (danspartner van Vasilka)
     ( 19 jan. 2013 11:29 )

 • Rolf Verbeek:
  Zet hem op heren. De laatste etappe naar de finish ! Helaas was ik vannacht na wp7 in slaap gevallen. Hopelijk houd ik de kijkertjes vanavond wel open tot het einde. Heel veel suc6 !
     ( 19 jan. 2013 11:46 )

 • Rob de Wit :
  Fantastisch om te zien en te horen dat het goed gaat. De beelden en foto's zijn erg mooi. De finisch is in zicht, ga zo door!
     ( 19 jan. 2013 11:47 )

 • Joep &Marianne Liebregts:
  Goed bezig mannen, nog een klein stukske en ge bent er. Veel plezier aan eindstreep en doe ze allemaal de groeten daar.
     ( 19 jan. 2013 13:29 )

 • vanuit Polderstraat:
  aan het hele team veel succes de laatste dag. en speciaal voor wilbert, jullie bed slaapt goed(beter als een tentje) groetjes ome Miel tante brig, marianne en camill
     ( 19 jan. 2013 14:35 )

 • bart schepens:
  heel veel succes vandaag Nick Marty Harold Wilbert en Arie!Laatste dagje nog ff knallen en dan op naar de welverdiende pilsjes.!!!!
     ( 19 jan. 2013 15:02 )

 • hendrie:
  ga zo door mannen nog 1 dag ,we zijn trots op jullie
     ( 19 jan. 2013 16:47 )

 • Hein & San:
  Hallo mannen en dakar vrouwen, heel veel plezier en geniet ervan van de laatste dag! Succes en vrouwen straks kunnen jullie je mannen weer vasthouden!! Hou je zelf en de wagen heel!
     ( 19 jan. 2013 18:20 )

 • toon en josien kemps:
  nog ff doorbijten en jullie zijn er! petje af voor jullie alle 5!!!
     ( 19 jan. 2013 18:23 )

 • Geert en Mill:
  Otto,wat hebben we weer kunnen genieten van je website en elke dag up to date de mannen hun verrichtingen kunnen volgen complimenten! We vragen ons wel af of je de afgelopen weken wel voldoende nachtrust hebt gehad.
     ( 19 jan. 2013 18:52 )

 • Paula:
  Wa is er toch aan de hand mee de oevermennekes?, hebben de oevervrouwkes misschien iets beloofd of zo,want nou ken ik het efkes nie mir volgen!!
     ( 19 jan. 2013 19:16 )

 • Ton & Marieke:
  Heey STBXers nog heel veel succes de laatste kilometers!! echt een super prestatie! Gas erop naar de Finish!!
     ( 19 jan. 2013 21:48 )

  StaalbouweXpress Nieuwsflits: 19 jan. 2013 22:40  ( ARCHIEF )
  Missie volbracht
  Team STBX heeft de Dakar 2013 volbracht!

  1 bezoeker on-line

  Laatste gewijzigde berichten:

  02 apr. 2013

  10:54:31

  20 feb. 2013

  15:38:16

  03 feb. 2013

  13:14:08

  26 jan. 2013

  09:59:55

  23 jan. 2013

  09:48:00

  22 jan. 2013

  21:48:03

  22 jan. 2013

  00:57:13

  A G E N D A
  20/1: Huldiging
  20/1: Slotparty Santiago
  21/1: Auto's naar de haven
  22/1: Terugvlucht > NL
  23/1: Aankomst Schiphol

  >=23/1: Verhalen
      vertellen ...

      (bla,bla,bla ?)

  2/2: Na 21:00u Dakar-after-party voor STBX-fans only

  Dakar 2013
  # van verb
  dd naar spcl
  1. Lima 250
  5/1 Pisco 13
  2. Pisco 85
  6/1 Pisco 242
  3. Pisco 100
  7/1 Nazca 243
  4. Nazca 429
  8/1 Arequipa 288
  5. Arequipa 337
  9/1 Arica 172
  6. Arica 313
  10/1 Calama 454
  7. Calama 534
  11/1 Salta 220
  8. Salta 393
  12/1 SM Tucumán 155
  13/1 <rustdag>
  9. SM Tucumán 406
  14/1 Córdoba 293
  10. Córdoba 279
  15/1 La Rioja 353
  11. La Rioja 262
  16/1 Fiambalá 219
  12. Fiambalá 396
  17/1 Copiapó 319
  13. Copiapó 294
  18/1 La Serena 441
  14. La Serena 502
  19/1 Santiago 128
  verbinding: 4580
  special stage: 3540


  Live-tracking:
  Live Tracking Dakar.com dakar.com
  Live Tracking Dakar.com trackingdakar.nl

  Gastenboek:
  Gastenboek STBX


  Nick en Sharon, Van herte gefeliciteerd met jullie zoon Thijme. Veel leifde en geluk met jullie jonge gezinnetje.
  Michel en Kirsten van Rooij


  Nick en Sharon van Harte Gefeliciteerd met de geboorte van Thijme. Wat een mooi ventje zeg! Wij wensen Thijme een mooie toekomst. Nick en Sharon geniet van jullie klein wondertje.
  Geert en Mill.


  Sharon en Nick, Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Tijme!! Super, geniet er van.
  Peter,Ingrid, Cas en Sander


  Nick en Sharon, van harte gefeliciteerd met jullie zoontje Thijme. Wij wensen jullie heel veel geluk. En Sharon ... Deze ronde heb jij een medaille verdiend! Alweer feest in Oirschot! Liefs van Marty, Miep en Tummes
  De Oevers  Eén van de meest actuele foto's:


  en één van de mooie momenten uit Dakar 2013:


  en één van de mooie momenten uit Dakar 2011:
  nieuws team fotoalbum PreProloog
  YouTube
  Index nieuwsberichten:
  02 apr. 2013
  14 feb. 2013
  26 jan. 2013
  23 jan. 2013
  22 jan. 2013
  21 jan. 2013
  22 jan. 2013
  20 jan. 2013
  20 jan. 2013
  D15 Stage 14 : La Serena - SANTIAGO
  19 jan. 2013
  18 jan. 2013
  17 jan. 2013
  17 jan. 2013
  16 jan. 2013
  15 jan. 2013
  14 jan. 2013
  13 jan. 2013
  12 jan. 2013
  11 jan. 2013
  10 jan. 2013
  09 jan. 2013
  08 jan. 2013
  07 jan. 2013
  06 jan. 2013
  05 jan. 2013
  04 jan. 2013
  03 jan. 2013
  02 jan. 2013
  01 jan. 2013
  31 dec. 2012
  29 dec. 2012
  28 dec. 2012
  24 dec. 2012
  22 dec. 2012
  17 dec. 2012
  16 dec. 2012
  14 dec. 2012
  09 dec. 2012
  07 dec. 2012
  05 dec. 2012
  25 nov. 2012
  25 nov. 2012
  23 nov. 2012
  21 nov. 2012
  17 nov. 2012
  11 nov. 2012
  09 nov. 2012
  05 nov. 2012
  24 okt. 2012
  22 aug. 2012
  19 mei 2012
  18 mei 2012
  09 mei 2012
  06 jan. 2012
  21 juni 2011
  25 apr. 2011
  26 jan. 2011
  23 jan. 2011
  22 jan. 2011
  22 jan. 2011
  21 jan. 2011
  19 jan. 2011
  18 jan. 2011
  17 jan. 2011
  16 jan. 2011
  15 jan. 2011
  14 jan. 2011
  13 jan. 2011
  13 jan. 2011
  12 jan. 2011
  11 jan. 2011
  10 jan. 2011
  09 jan. 2011
  08 jan. 2011
  07 jan. 2011
  06 jan. 2011
  05 jan. 2011
  04 jan. 2011
  03 jan. 2011
  02 jan. 2011
  01 jan. 2011
  31 dec. 2010
  30 dec. 2010
  29 dec. 2010
  28 dec. 2010
  26 dec. 2010
  23 dec. 2010
  20 dec. 2010
  17 dec. 2010
  14 dec. 2010
  12 dec. 2010
  09 dec. 2010
  07 dec. 2010
  08 dec. 2010
  06 dec. 2010
  02 dec. 2010
  01 dec. 2010
  30 nov. 2010
  25 nov. 2010
  28 nov. 2010
  24 nov. 2010
  24 nov. 2010
  23 nov. 2010
  22 nov. 2010
  21 nov. 2010
  16 nov. 2010
  07 nov. 2010
  06 nov. 2010
  05 nov. 2010
  30 okt. 2010
  31 okt. 2010
  15 okt. 2010
  15 okt. 2010
  06 sep. 2010
  14 mei 2010
  13 mei 2010
  12 mei 2010
  05 mei 2010
  07 mrt. 2010
  24 okt. 2009
  18 okt. 2009
  18 okt. 2009
  17 okt. 2009
  15 okt. 2009
  15 okt. 2009
  15 okt. 2009
  14 okt. 2009
  14 okt. 2009
  14 okt. 2009
  13 okt. 2009
  11 okt. 2009
  11 okt. 2009
  10 okt. 2009
  11 okt. 2009
  11 okt. 2009
  03 dec. 2008
  09 okt. 2009
  03 dec. 2008
  12 nov. 2008
  09 nov. 2008
  12 okt. 2008
  04 sep. 2008
  12 aug. 2008
  11 aug. 2008
  07 aug. 2008
  03 aug. 2008
  05 juli 2008
  02 juli 2008
  02 juli 2008
  29 juni 2008
  29 juni 2008
  25 juni 2008
  28 juni 2008
  27 juni 2008
  26 juni 2008
  25 juni 2008
  24 juni 2008
  23 juni 2008
  22 juni 2008
  20 juni 2008
  19 juni 2008
  19 juni 2008
  18 juni 2008
  17 juni 2008
  16 juni 2008
  15 juni 2008
  14 juni 2008
  13 juni 2008
  12 juni 2008
  11 juni 2008
  10 juni 2008
  08 juni 2008
  08 juni 2008
  07 juni 2008
  06 juni 2008
  05 juni 2008
  04 juni 2008
  03 juni 2008
  02 juni 2008
  31 mei 2008
  29 mei 2008
  25 mei 2008
  25 mei 2008
  24 mei 2008
  26 mei 2008
  22 mei 2008
  22 mei 2008
  20 mei 2008
  19 mei 2008
  16 mei 2008
  11 mei 2008
  05 mei 2008
  27 apr. 2008
  16 apr. 2008
  16 apr. 2008
  08 apr. 2008
  08 apr. 2008
  05 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  03 apr. 2008
  webdesign, beheer & redactioneel:omito.nl